Chaboma

ChannelBox Player Software

Software op locatie.

Complete player software

Narrowcasting draait uiteindelijk altijd om het afspelen van content op locatie. Om in deze belangrijke, elementaire functie te voorzien, beschikt Chaboma over zeer geavanceerde afspeelsoftware. Deze ChannelBox Player Software bevat alle functionaliteit om uiteenlopende media te kunnen weergeven, maar ook om de aangesloten beeldschermen aan te sturen, aan en uit te zetten en te controleren op correcte werking. Bovendien wordt alle informatie over het afspelen en aansturen verzameld en teruggemeld aan de Channel Control Engine, zodat er altijd overzicht is over wat er in het veld gebeurt.

Rich media experience

De ChannelBox Player Software beschikt over diverse afspeel-modules om vele gangbare mediaformaten te kunnen weergeven. Zo worden veel video codecs ondersteund, maar ook dynamische bestandstypen, zoals Adobe Flash en Microsoft Silverlight, worden soepel afgespeeld door de software.

De software is volledig geoptimaliseerd voor het afspelen van mediabestanden en benut de mogelijkheden van hardware optimaal. Zo worden de beelden zeer vloeiend weergegeven en in hoge kwaliteit, tot en met Full HD. Bovendien zijn er voorzieningen in de software die allerlei vormen van interactiviteit mogelijk maken, zodat er bijvoorbeeld met touch-screens uitnodigende communicatie op locatie kan worden aangeboden.

Geavanceerde betrouwbaarheidsvoorzieningen

Voor een systeem dat volledig zelfstandig, zonder directe bediening van gebruikers, op uiteenlopende locaties, 24 uur per dag moet blijven werken is betrouwbaarheid veruit de belangrijkste eigenschap. De ChannelBox Player Software is dan ook uitgerust met een uitgebreid pakket aan betrouwbaarheids voorzieningen.

Alle verschillende modulen van de software controleren elkaar op de juiste werking. Er is een speciaal watchdog component dat het totale functioneren bewaakt en, als de situatie daarom vraagt, de juiste autoherstelroutines activeert. Op deze wijze wordt de betrouwbare werking gegarandeerd en wordt voorkomen dat menselijke interventie op locatie nodig is om problemen op te lossen.

De ChannelBox Player Software beschikt over een geavanceerd update-mechanisme, waardoor eenvoudig op afstand een nieuwe versie van de software kan worden uitgerold. De procedure bevat diverse geautomatiseerde verificatieroutines, waarmee het update-proces volledig gecontroleerd verloopt.

Om altijd gepaste content op de beeldschermen te tonen beschikt de software over meerdere afspeel-caches waaruit de mediabestanden worden weergegeven. Zo zal, ook als de internet verbinding tijdelijk is weggevallen, het systeem continu blijven werken. Zelfs als verbinding met internet voor langere tijd niet mogelijk is, zullen door de fallback playlist functionaliteit altijd gepaste beelden op de beeldschermen worden getoond.

Belangrijke veiligheidsvoorzieningen

Security is een aspect van software dat meer en meer aandacht vraagt van betrokkenen binnen een project. Hiermee is vanaf het begin rekening gehouden bij het ontwikkelen van de ChannelBox Player Software. De programmatuur is dan ook geheel gesloten voor communicatie van buitenaf, slechts de Channel Control Engine is in staat contact te leggen met de ChannelBox mediaplayer. Deze verbinding is volledig versleuteld en verloopt via SSL tunnels over het internet, zodat de veiligheid van communicatie wordt gegarandeerd.

Flexibele schermverdelingen

Content kan op allerlei aantrekkelijke manieren worden gecombineerd op de schermen. Om dit te realiseren kan het scherm eenvoudig worden opgedeeld in verschillende vlakken. De ChannelBox Player Software is in staat om deze vlakken gelijktijdig ieder hun eigen media te laten tonen. Combineer bijvoorbeeld commerciƫle boodschappen met actuele informatie, zoals het weer, reisinformatie of het nieuws. Het systeem is niet gebonden aan beperkte voorgedefinieerde indelingen, maar deze indelingen kunnen volledig flexibel worden ingesteld.

ChannelBox Player Software
Chaboma Solutions | Contact | Privacyverklaring | Sitemap